Breinvriendelijk leren

Met Breinvriendelijk leren kun je meer rendement halen uit leren, ontwikkelen en veranderen. Breinvriendelijk leren is volledig wetenschappelijk onderbouwd, gefundeerd op neurobased science, maar tegelijkertijd praktisch toepasbaar. De werking van het brein en hoe je breinvriendelijk leert staat centraal bij het opzetten en uitvoeren van onze leer- en ontwikkeltrajecten.

Terug
Ontwikkeltijd - Breinvriendelijk leren
Ontwikkeltijd werkplekleren

Werkplekleren

Werkplekleren is betekenisvol samen leren en presteren in de werkpraktijk. Bijna elke werksituatie leent zich voor werkplekleren: van een moeilijk gesprek met een klant tot een verpleegkundige handeling. De werksituatie wordt hierbij omgezet in een leersituatie. Werkplekleren kan een oplossing zijn om de strategische leer- en ontwikkelfunctie en de realisatie van een leercultuur op ieder niveau invulling te geven.

Werkplekleren is dus niet leren op de werkplek, werkplekleren is je werk omzetten in leerprocessen!

Terug

Veranderkundige processen

Een organisatieverandering staat of valt met de veranderbereidheid van medewerkers: een verandering op organisatieniveau is de optelsom van veranderingen in kennis, vaardigheden en gedrag. Wij kennen de voorwaarden waaronder het brein het beste kan leren en ontwikkelen, en houden hier rekening mee bij de opzet van organisatieveranderingen (BCL instituut, 2019).

Uiteindelijk gaat het zowel om het nemen van eigen verantwoordelijkheid in het leren als om het strategisch organiseren van leren en ontwikkelen in en om organisaties. Met ‘Liefde voor leren’ en het leerlandschap als basis geven wij advies over het inrichten van leren op individueel en groepsniveau. Zo leveren we een bijdrage aan het realiseren van organisatieontwikkeling en individuele ontwikkeling (M. Ruijters, 2006 ).

Terug
Ontwikkeltijd Veranderkundige processen
 

Hoe kunt u ons bereiken?

Manon van Dinther
Adviseur, ontwikkelaar en trainer
M. 06 – 22 17 31 97
E. info@OntwikkelTijd.nl

Ilse Buijs
Adviseur, ontwikkelaar en trainer
M. 06 – 55 97 62 52
E. info@OntwikkelTijd.nl

OntwikkelTijd
Grotestraat 19
5151 JC Drunen